FORMACIÓ EN CENTRES DE TREBALL

Mòdul professional 14: Formació en centres de treball

Durada: 350 hores

Hores de lliure disposició: No se n’assignen


fct_blanco

FORMACIÓ EN CENTRES DE TREBALL – FCT

La Formació en Centres de Treball (FCT) és un mòdul professional de formació obligatori que es cursa en tots els cicles tant de grau mitjà com de grau superior i que es desenvolupa en l’empresa. LA FCT és el que normalment es diu pràctiques en empreses. És el mòdul professional que permet:

 • Complementar l’adquisició pels alumnes de la competència professional aconseguida en el centre educatiu, mitjançant la realització d’un conjunt d’activitats de formació identificades entre les activitats productives del centre de treball.
 • Contribuir a l’assoliment de les finalitats generals de la formació professional (adquirir la competència professional característica de cada títol i una identitat i maduresa professional motivadora de futurs aprenentatges i adaptacions al canvi de qualificacions).
 • Avaluar els aspectes més rellevants de la competència professional adquirida per l’alumnat i, en particular, acreditar aquells aspectes de la competència requerida en l’ocupació (expressada en el perfil de cada títol) que no pot comprovar-se en el centre docent per exigir situacions reals de producció.
 • Adquirir el coneixement de l’organització productiva corresponent al perfil professional i el sistema de relacions sociolaborals del centre de treball, a fi de facilitar la seva futura inserció professional.

Per aquest motiu sigui l’últim mòdul de la formació. La FCT és una primera iniciació al món laboral, ja que es desenvolupa exclusivament en l’empresa. Així els alumnes tenen l’oportunitat de posar en pràctica tots els coneixements, capacitats i destreses que han adquirit en el centre educatiu. Per tant, la formació professional culmina en la FCT, consolidant el  seu “saber fer” i “saber estar” professionals en un entorn de treball real.

Quines característiques té la Formació en Centres de Treball?

 • Es programa prèviament i és obligatòria per obtenir el títol.
 • Es realitzen activitats productives pròpies del perfil professional del títol.
 • Es desenvolupa en l’empresa, exercint les activitats i funcions pròpies dels diferents llocs de treball del perfil professional, així es pot conèixer l’organització dels processos productius o de serveis i les relacions laborals.
 • Les activitats que has de realitzar s’inclouen en un programa formatiu.
 • Hi ha orientació i assessorament per dues persones clau :
 • El professor-tutor (del centre educatiu).
 • El tutor, monitor o instructor (de l’empresa o entitat col·laboradora).
 • El mòdul professional de Formació en Centres de Treball té la mateixa estructura que la resta de mòduls que componen els cicles formatius de Formació Professional.
 • Quan finalitzi el procés d’aprenentatge s’hauran d’haver adquirit una sèrie de competències professionals: existeixen uns criteris d’avaluació per acreditar si han aconseguit aquestes competències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s